4.24.24.24.24.2

Roséglögg med grapefrukt och stjärnanis ska serveras direkt. Om du vill förbereda ska kryddorna dra ca 30 min och sedan silas av för att glöggen inte ska bli besk.

För 6-8 personer:

Ingredienser

1 flaska rosévin, (75 cl)
1 dl strösocker
1 kanelstång
3 stjärnanis
3 kryddnejlikor
1 apelsin, eller blodapelsin
1 clementin
1 blodgrape

Tillbehör:

1 dl russin
1 dl sötmandlar
1 dl mullbär, torkade
8 dadlar
pepparkakor

10 minuter

Roséglögg med grapefrukt och stjärnanis – gör så här:

  1. Häll vinet i en kastrull. Rör ner sockret och tillsätt kryddorna. Värm tills sockret smält.
  2. Skölj och skiva citrusfrukterna. Lägg skivorna i kastrullen. Häll upp glöggen i en kanna.
  3. Lägg russin, mandlar, mullbär och dadlar i skålar. Servera med glögg och pepparkakor.
    pren

Fler recept med: Dryck, Jul, Varma drycker