Roséglögg med grapefrukt och stjärnanis

Roséglögg med grapefrukt och stjärnanis ska serveras direkt. Om du vill förbereda ska kryddorna dra ca 30 min och sedan silas av för att glöggen inte ska bli besk.
Elisabeth Johansson
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1 flaska rosévin - (75 cl)
  • 1 dl strösocker
  • 1 kanelstång
  • 3 stjärnanis
  • 3 kryddnejlikor
  • 1 apelsin - eller blodapelsin
  • 1 clementin
  • 1 blodgrape

Tillbehör

  • 1 dl russin
  • 1 dl sötmandlar
  • 1 dl mullbär - torkade
  • 8 dadlar
  • pepparkakor

Gör så här

  1. Häll vinet i en kastrull. Rör ner sockret och tillsätt kryddorna. Värm tills sockret smält.

  2. Skölj och skiva citrusfrukterna. Lägg skivorna i kastrullen. Häll upp glöggen i en kanna.

  3. Lägg russin, mandlar, mullbär och dadlar i skålar. Servera med glögg och pepparkakor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!