Rosa rosmocktail  

Rosa rosmocktail är en alkoholfri drink med ros, rödbeta och ingefära. Garnera med obesprutade rosor. Drinken är också god med annan tonic.  
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl strösocker
  • 5 cm ingefära - fint skivad
  • 1 dl rödbetsjuice - med citron och äpple
  • 2 msk citron - pressad
  • is
  • 2,5 dl tonic - med rossmak, t ex Fentimans
  • rosblad

Gör så här

  1. Koka ihop en sockerlag med vatten, socker och ingefära. Låt lagen stå ca 10 min och svalna. Sila därefter bort ingefäran.

  2. Blanda rödbetsjuice, ingefärs-lag och citronsaft. Fyll glasen med is. Häll på rödbetsblandningen och toppa upp med tonic.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!