00000

Rosa rödbetspasta med rosmarin är en snabblagad vegopasta. Blanda runt pastan i den krämiga såsen och lägg på bitar av burrata.

För 4 personer:

Ingredienser

400 g pasta
2 rödbetor, stora, kokta
1 rödlök
2 dl matlagningsgrädde
2 burrataostar, (à 100 g)
4 kvistar rosmarin
olivolja, salt, nymald svartpeppar

20 minuter

Rosa rödbetspasta med rosmarin – gör så här:

  1. Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
  2. Skär rödbetorna i bitar. Skala och skiva löken.
  3. Fräs löken i 1 msk olja i en stekpanna ca 3 min. Tillsätt rödbetsbitarna och häll på grädden. Repa rosmarinen och lägg i pannan, spara lite till garnering. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Låt såsen koka ihop ca 5 min.
  4. Låt pastan rinna av och vänd ner den i såsen. Lägg pastan på tallrikar och bryt över burrataosten. Garnera med den sparade rosmarinen och servera med salladsmix.