Rosévinsglögg med orientaliska kryddor

Recept på orientkryddad rosévinsglögg. Det går även bra att köpa en påse färdiga glöggkryddor och blanda med vin, socker och apelsinskal.
Allt om Mat
Servera glöggen varm med pinjenötter, mandel och sultanrussin.
Servera glöggen varm med pinjenötter, mandel och sultanrussin.

Ingredienser

  • 1 rosévin - flaska, (75 cl)
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 stjärnanis
  • 5 kardemummakapslar - el 3/4 tsk stötta hela kardemummakärnor
  • 1 kanelstång
  • 2 ingefära - bitar torkad
  • 0,5 apelsin - skalet från, skuret i breda strimlor
  • 1 dl pinjenötter - (50 g)
  • 1 dl sötmandel - skållad och skalad (50 g)
  • 1 dl sultanrussin - (50 g)

Gör så här

  1. Häll vinet, socker, kryddor och apelsinskal i en kastrull. Låt sjuda ca 2 min tills sockret smält.

  2. Servera den varm med pinjenötter, mandel och sultanrussin. Extra gott blir det om du rostar pinjenötterna och mandeln i en torr stekpanna före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!