55555

Recept på orientkryddad rosévinsglögg. Det går även bra att köpa en påse färdiga glöggkryddor och blanda med vin, socker och apelsinskal.

För 10 person(er)

Ingredienser

1 rosévin, flaska, (75 cl)
1,5 dl strösocker
2 stjärnanis
5 kardemummakapslar, el 3/4 tsk stötta hela kardemummakärnor
1 kanelstång
2 ingefära, bitar torkad
0,5 apelsin, skalet från, skuret i breda strimlor
1 dl pinjenötter, (50 g)
1 dl sötmandel, skållad och skalad (50 g)
1 dl sultanrussin, (50 g)

Orientalisk rosévinsglögg – gör så här:

  1. Häll vinet, socker, kryddor och apelsinskal i en kastrull. Låt sjuda ca 2 min tills sockret smält.
  2. Servera den varm med pinjenötter, mandel och sultanrussin. Extra gott blir det om du rostar pinjenötterna och mandeln i en torr stekpanna före servering.
Fler recept med: Jul, Varma drycker