00000

Sill inlagd i Skagenröra. En krämig sill som får samsas med räkor och sikrom.

För 1 sats(er)

Ingredienser

420 g inläggningssill
0,5 gul lök, hackad
4 msk crème fraiche
2 msk majonnäs
1 tsk dijonsenap
1 msk dill, hackad
1 msk gräslök, finskuren
1 msk sikrom (el röd stenbitsrom)
10 räkor, skalade och hackade

Garnering

20 g dillkvistar
1 msk sikrom
4 räkor

Romsill – gör så här:

1. Blanda allt utom sill och räkor.
2. Skölj sillfiléerna, låt dem rinna av och skär dem i ca 1 1/2 cm breda bitar.
3. Blanda sillen med röran och låt stå 2 dygn.
4. Blanda i räkorna före servering.
5. Dekorera gärna med en dillkvist, lite rom och några extra räkor.