Romsill

3.83.83.83.83.8

Recept på romsill. Rommen i den här sillinläggningen är oftast stenbitsrom, men det blir extra lyxigt att också blanda i forellrom.

För 12 personer på julbord:

Ingredienser

2 förpackningar 5-minuterssill, (à 420 g)
1 rödlök
3 dl crème fraiche
2 dl majonnäs
0,5 dl dill, hackad
0,5 msk citron, pressad
1 krm vitpeppar, nymald
100 g forellrom, eller röd stenbitsrom

Garnering:

50 g forellrom, eller röd stenbitsrom
dill

10 minuter + 1 dygn i kyl

Romsill – gör så här:

  1. Låt sillen rinna av. Skala och finhacka löken.
  2. Blanda crème fraiche, majonnäs, lök, dill, citronsaft och peppar. Vänd ner rommen.
  3. Skär sillfiléerna i bitar och blanda ner i lagen. Låt stå i kylen 1 dygn före servering. Garnera sillen med rom och dill.

Recept av Henrik Eriksson Falkman

Fler recept med: Buffémat, Fisk, Jul, Sill