Romsill

Recept på romsill. Rommen i den här sillinläggningen är oftast stenbitsrom, men det blir extra lyxigt att också blanda i forellrom.
Garnera sillen med rom och dill.
Garnera sillen med rom och dill. Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 2 förp 5-minuterssill - (à 420 g)
  • 1 rödlök
  • 3 dl crème fraiche
  • 2 dl majonnäs
  • 0.5 dl dill - hackad
  • 0.5 msk citron - pressad
  • 1 krm vitpeppar - nymald
  • 100 g forellrom - eller röd stenbitsrom

Garnering

  • 50 g forellrom - eller röd stenbitsrom
  • dill

Gör så här

  1. Låt sillen rinna av. Skala och finhacka löken.

  2. Blanda crème fraiche, majonnäs, lök, dill, citronsaft och peppar. Vänd ner rommen.

  3. Skär sillfiléerna i bitar och blanda ner i lagen. Låt stå i kylen 1 dygn före servering. Garnera sillen med rom och dill.

Recept av Henrik Eriksson Falkman

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!