Romrussinkaka

Recept på romrussinkaka. Baka kakan 2 dagar före servering. Den blir bara godare om smakerna hinner mogna ordentligt.

Romrussinkaka – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Skålla och skala mandeln. Grovhacka mandel och mjölkchoklad. Bryt den mörka chokladen i bitar.
  2. Lägg smöret i en kastrull och låt den mörka chokladen smälta i smöret under omrörning. Låt svalna.
  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i chokladsmeten. Blanda ner äggvispet och russinen.
  4. Klä bottnen på en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med bakplåtspapper. Smörj formen. Häll i smeten och strö över den ljusa chokladen och mandeln.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Kakan ska vara lite lös i mitten. Låt svalna och ställ den kallt över natten. Pudra över kakao och servera.

Recept från