Romrussinkaka

Recept på romrussinkaka. Baka kakan 2 dagar före servering. Den blir bara godare om smakerna hinner mogna ordentligt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1,5 dl sultanrussin
  • 0,5 dl rom - mörk
  • 100 g sötmandel
  • 100 g mjölkchoklad
  • 100 g mörk choklad - mörk (70 %)
  • 200 g smör
  • 3 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk bakpulver

Garnering

  • kakao

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skålla och skala mandeln. Grovhacka mandel och mjölkchoklad. Bryt den mörka chokladen i bitar.

  2. Lägg smöret i en kastrull och låt den mörka chokladen smälta i smöret under omrörning. Låt svalna.

  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i chokladsmeten. Blanda ner äggvispet och russinen.

  4. Klä bottnen på en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med bakplåtspapper. Smörj formen. Häll i smeten och strö över den ljusa chokladen och mandeln.

  5. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Kakan ska vara lite lös i mitten. Låt svalna och ställ den kallt över natten. Pudra över kakao och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!