Romrussinglass med stekta äppelklyftor

Recept på romrussinglas med stekta äpplen. Här serveras efterrätten i små glasburkar som öppnas vid bordet och sprider en härlig doft. Var och en lägger sedan på romrussinglassen efter behag.
Allt om Mat
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 1 dl russin - gula
  • 2 - 3 msk rom
  • 5 dl vaniljglass
  • 2 - 3 äpplen
  • 1 msk smör
  • 1 msk sirap - ljus eller ljust muscovadosocker
  • 50 g mandelspån - rostade

Gör så här

  1. Hacka russinen och häll över rom. Låt stå 20 min eller längre.

  2. Blanda russin med vaniljglass och ställ in i frys.

  3. Kärna ur och klyfta äpplena. Stek dem hastigt i smör strax före servering. Häll över sirap eller socker mot slutet.

  4. Lägg klyftorna i små glasburkar eller andra portionsformar. Lägg på en kula romrussinglass och strö över mandelspån.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!