Rökt renkött- och färskostbollar med pepparrot rullade i färska örter

Rökt renkött- och färskostbollar med pepparrot rullade i färska örter kan göras med både kallrökt och varmrökt renkött. Kallrökt är lite dyrare – men också lite godare! Färskostbollarna kan stå färdiga i kylen ca 2 timmar före servering.
Monica Eisenman
Monica Eisenman
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 200 g renkött - rökt
  • 200 g färskost - naturell
  • 2 tsk pepparrot - finriven
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald
  • 1 dl örter - hackade, färska  t ex gräslök, persilja, dill, basilika

Gör så här

  1. Hacka renköttet. Blanda renkött, färskost, pepparrot och peppar till en röra. Forma smeten till små bollar.

  2. Lägg örterna på ett fat och rulla bollarna så att de täcks helt runtom.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!