4.34.34.34.34.3

Rökt renkött- och färskostbollar med pepparrot rullade i färska örter kan göras med både kallrökt och varmrökt renkött. Kallrökt är lite dyrare – men också lite godare! Färskostbollarna kan stå färdiga i kylen ca 2 timmar före servering.

För 24 bollar:

Ingredienser

200 g renkött, rökt
200 g färskost, naturell 
2 tsk pepparrot, finriven
0,5 krm svartpeppar, nymald
1 dl örter, hackade, färska  t ex gräslök, persilja, dill, basilika

15 minuter

Rökt renkött- och färskostbollar med pepparrot rullade i färska örter – gör så här:

  1. Hacka renköttet. Blanda renkött, färskost, pepparrot och peppar till en röra. Forma smeten till små bollar.
  2. Lägg örterna på ett fat och rulla bollarna så att de täcks helt runtom.
Fler recept med: Jul, Kött, Snacks och tilltugg, Vilt