00000

Rökt makrill kan för många vara enklast att få fatt i. Den här rätten blir även god med böckling – alltså rökt strömming eller sill.

För 4 portioner

Ingredienser

4-6 små rödbetor, (ca 600 g)
1 liten rödlök
1 salladshuvud, t ex ekbladssallad
150 g fetaost, (16 %)
2 msk kapris
4 rökta makrillfiléer, (á 400 g)

Dressing

2 msk olivolja
2 msk färskpressad citronsaft
1 1/2 tsk strösocker
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

25 min

Rökt makrill med rödbetor och fetaost

 

1. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten, ca 20 min. Låt dem svalna något. Skala och klyfta dem.
2. Skala och skiva rödlöken tunt. Skölj, torka och bryt salladen i bitar. Smula fetaosten.
3. Fördela rödbetor, lök, fetaost, sallad, kapris och makrill på ett fat.
4. Dressing: Blanda alla ingredienser. Ringla dressingen över rätten.

Fler recept med: Fest, Fisk, Förrätter, Grilla, Övrigt