00000

Det går lika bra med varmrökt lax eller annan rökt fisk.

För 4 pers

Ingredienser

Rökt makrill med ljummen färskpotatissallad

800 g färskpotatis
2 rökta makrillar (à 500 g)
2 dl lätt crème faiche
2 msk riven pepparot
1/2 tsk + 2 tsk salt
1 krm + 2 krm nymald svartpeppar
1/2 gul lök
2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1/2 liter jordgubbar
1 ask späda salladsblad (70 g)

25 min

1. Skrubba och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av. Ta bort skinn och ben från fisken.

2. Blanda crème fraiche med pepparrot och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

3. Skala och finhacka löken. Vispa ihop olja, vinäger, 2 tsk salt och 2 krm peppar. Blanda ner löken i dressingen.

4. Halvera potatisen. Snoppa och halvera jordgubbarna. Häll dressingen över potatisen och vänd runt. Vänd i salladsblad och jordgubbar.

5. Servera potatissalladen med rökt fisk och pepparrotscrème.