Krämig sill med smak av rökt lax.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 burk löksillsfilé (540 g)
150 g kallrökt lax
2 msk majonnäs
1 tsk gräslök hackad
0,5 krm svartpeppar nymald
0,5 dl gräddfil
0,5 dl crème fraiche
0,25 rödlök

Rökt laxsill – gör så här:

  1. Ta upp sillen ur lagen och låt den rinna av i en sil.
  2. Skär laxen i mycket små bitar. Blanda laxen med gräddfil, crème fraiche och majonnäs.
  3. Skala och finhacka löken. Blanda ner röd- och gräslök i laxsmeten. Vänd ner sillen. Smaka av med peppar.
  4. Låt sillen dra i kylskåp 1 dygn. Den är hållbar ca 1 vecka i kyl.

 

Servera gärna sillen med dill- och citronsnaps

Smakprov på särskilt lyckade kryddkombinationer från restaurang Salt & Sill på Klädesholmen.

snaps-o-sill-citron-dill-lax

Färskrökt lax, gräslök och rödlök samsas med sillfiléer i en krämig sås. Till detta serveras krogens egen snapsklassiker.

– Här har vi använt två av våra bästa snapskryddor, dill och citron, i en snaps som är lika god till sillen som till en varm fiskrätt.

Här hittar du receptet på dill- och citronsnaps.

Fler recept med: Fisk, Jul, Övrigt, Smårätter