Rökt laxsill

Krämig sill med smak av rökt lax.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 burk löksillsfilé - (540 g)
  • 150 g kallrökt lax
  • 2 msk majonnäs
  • 1 tsk gräslök - hackad
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 dl gräddfil
  • 0,5 dl crème fraiche
  • 0,25 rödlök

Gör så här

  1. Ta upp sillen ur lagen och låt den rinna av i en sil.

  2. Skär laxen i mycket små bitar. Blanda laxen med gräddfil, crème fraiche och majonnäs.

  3. Skala och finhacka löken. Blanda ner röd- och gräslök i laxsmeten. Vänd ner sillen. Smaka av med peppar.

  4. Låt sillen dra i kylskåp 1 dygn. Den är hållbar ca 1 vecka i kyl.

Servera gärna sillen med dill- och citronsnaps

Smakprov på särskilt lyckade kryddkombinationer från restaurang Salt & Sill på Klädesholmen.

Foto: Agneta Thorsén

Färskrökt lax, gräslök och rödlök samsas med sillfiléer i en krämig sås. Till detta serveras krogens egen snapsklassiker. 

– Här har vi använt två av våra bästa snapskryddor, dill och citron, i en snaps som är lika god till sillen som till en varm fiskrätt.

Här hittar du receptet på dill- och citronsnaps.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!