Rökt lax med kålrabbi och inlagd lök

00000

Rökt lax med kålrabbi och inlagd lök är en raffinerad kall rätt, som är enkel att göra och dessutom ser fin ut på buffébordet.

För 10 person(er) på buffé

Ingredienser

400 g kallrökt lax i tunna skivor
1 kålrabbi, (350 g)
1 tsk dijonsenap
1 tsk söt stark senap
2 msk vatten
2 msk hasselnötsolja
1 stor bananschalottenlök
3 msk vitvinsvinäger
3 msk naturell färskost
10 basilikablad
1/2 tsk flingsalt
1 krm nymald svartpeppar

30 min

Rökt lax med kålrabbi och inlagd lök – gör så här:

  1. Vispa ihop de båda senapssorterna med vatten och nötolja.
  2. Skala kålrabbin och skiva den tunt, gärna på mandolin. Marinera kålrabbin i senapsdressing.
  3. Skala och skär löken i grova skivor. Lägg den i en kastrull och häll på vinäger. Koka upp under lock och låt koka tills vinägern kokat in i löken.
  4. Bred färskost på ett fat. Varva lax och marinerad kålrabbi och toppa med lök. Garnera med basilika och strö över salt och peppar.

 

Här hittar du alla Paul Svenssons julrecept

Kocken Paul Svensson grillar traditionell julmat men vill skruva på proportionerna. Det här är ett av de recept som tillhör hans noga utvalda julbord med fler gröna inslag och renare smaker! För hela julbordet, se recept nedan:

Fler recept med: Buffémat, Fisk, Lax