00000

Köper man rökt, skivad lax ur manuella disken så återstår bara att lägga upp den med dillpeston som man gjort ett par dagar tidigare.

För 50 person(er)

Ingredienser

4 kg lax, kallrökt, tunt skivad

Dillpesto (till 25 pers):

2 dl sötmandel
3 dl dill, hackad
75 g västerbottensost, riven
25 g parmesanost, riven, färsk
0,5 tsk salt
0,5 dl citronolja
1,5 dl rapsolja

Servering:

50 g pinjenötkärnor, rostade

1. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna – passa noga!
2. I mixer eller med mixerstav kan samtliga ingredienser till dillpeston köras på en gång. I matberedare börjar man med de fasta ingrediernserna och tillsätter därefter oljorna droppvis.
3. Lägg upp laxen. Skeda inför serveringen en sträng dillpesto över den och garnera med rostade pinjenötter.

Fler recept med: Fisk, Övrigt