Rökt lax med dillpesto

Köper man rökt, skivad lax ur manuella disken så återstår bara att lägga upp den med dillpeston som man gjort ett par dagar tidigare.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 kg lax - kallrökt, tunt skivad

Dillpesto (till 25 pers)

  • 2 dl sötmandel
  • 3 dl dill - hackad
  • 75 g västerbottensost - riven
  • 25 g parmesan - riven, färsk
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl citronolja
  • 1,5 dl rapsolja

Servering

  • 50 g pinjenötkärnor - rostade

Gör så här

  1. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna – passa noga!

  2. I mixer eller med mixerstav kan samtliga ingredienser till dillpeston köras på en gång. I matberedare börjar man med de fasta ingrediernserna och tillsätter därefter oljorna droppvis.

  3. Lägg upp laxen. Skeda inför serveringen en sträng dillpesto över den och garnera med rostade pinjenötter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!