Rökt lax

Rökt lax blir extra god när den röks eller grillas med enris.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 g laxrygg - som varit fryst 3 dygn
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 salt
  • 4 dillstjälkar
  • 1 msk vitpeppar - krossad
  • 2 kvistar enris

Gör så här

  1. Gnid in laxen med socker och salt. Lägg på grovhackade dill­stjälkar och strö över peppar. Grava laxen i kylen ca 2 dygn.

  2. Rök laxen i en röklåda eller på grill med enris försiktigt på låg värme ca 5 min. Låt den kallna i kylen.

  3. Torka av laxen med hushålls­papper och skär bort skinnet. Skär fisken i skivor.

Recept av Fredrik Björlin

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!