Rökt lamm & med rotsakswok

Packa allt i påsar eller burkar med lock och woka ute på grillen eller i stekpanna över öppen eld.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 150 g lammfiol - rökt
  • 1 lök - röd
  • 1 morot - stor
  • 100 g rotselleri
  • 1 palsternacka
  • 0,5 paprika - röd
  • 1 vitlöksklyfta
  • 100 g broccoli - färsk
  • 2 msk matolja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 50 g rucolasallad

Gör så här

  1. Skär lammfiolen i strimlor. Skala och strimla rödlök, morot, rotselleri och palsternacka. Strimla paprikan. Skala och riv vitlöken. Dela broccolin i mindre buketter och förväll den 1–2 min i lättsaltat vatten.

  2. Woka grönsakerna i olja i stekpanna eller wokpanna. Lägg sedan i lammstrimlor. Smaka av med sambal oelek, salt och peppar. Garnera med rucolasallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!