4.54.54.54.54.5

Rökt kalkonsallad med hirs, nektariner och valnötsvinägrett passar bra att äta när det är varmt te. Hirsmixen innehåller bland annat bovete och gröna ärter vilket gör att den är rik på både protein och fibrer.

För 4 personer:

Ingredienser

300 g kalkonbröst, rökt, i tunna skivor
200 g hirsmix, Zeta
3 nektariner
200 g salladsmix
50 g valnötter
olivolja, rödvinsvinäger, salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

50 g bröd, per person

15 minuter

Rökt kalkonsallad med hirs, nektariner och valnötsvinägrett – gör så här:

  1. Koka hirsmixen enligt anvisning på förpackningen. Spola av med kallt vatten och låt rinna av.
  2. Kärna ur och skär nektarinerna i klyftor. Blanda hirsmix med nektariner och sallad på ett fat. Toppa med kalkonskivorna.
  3. Finhacka hälften av nötterna. Blanda dem med 2 msk olja, 2 msk vatten, 1 msk vinäger, 2 krm salt och 1 krm peppar. Häll vinägretten över salladen.
  4. Grovhacka resten av nötterna och strö dem över salladen. Servera med bröd.