00000

Såsen gör du i ett nafs, och den lyfter hela rätten med sin bitande pepparrotshetta.

För 2 person(er)

Ingredienser

0,5 rotselleri
1 palsternacka
1 morot
1 vitlöksklyfta skalad
1 tsk salt

RÖRA

0,5 äpple
0,2 pepparrot
1 msk lätt crème fraiche
1 krm salt
300 g varmrökt fisk sik, lax, röding

TILLBEHÖR

2 rågbröd

1. Koka upp vatten i en kastrull. Skala sellerin och skär den i stora trekanter. Skala morot och palsternacka. Skär dem i kvartar på längden. Koka tillsammans med en vitlöksklyfta och salt tills de blir mjuka, 8-10 min.
2. Skala äpplet och riv grovt. Skala pepparrot och riv fint. Blanda det rivna med creme fraiche och salt.
3. Ta bort eventuellt skinn och synliga ben från fisken och servera med rotfrukterna och röran. Servera rågbröd till.

Ca 449 kcal/portion varav
ca 16 g fett
ca 35 g kolhydrater
ca 40 g protein