Rökt fisk med rostad färskpotatis och rädispesto
Ingredienser
- 600 g rökt fiskfilé - t ex makrill
- 1 kg färskpotatis
- 2 msk olivolja
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar - nymald
Rädispesto
- 75 g rädisblad - (från en stor knippa)
- 1 dl solrosfrön - rostade
- 1 dl parmesan
- 1 dl olivolja
- 0,5 dl vatten
- 2 msk citron - pressad
- 1 tsk honung - flytande
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar - nymald
Tillbehör
- rädisor - tunt hyvlade med olivolja, flingsalt och svartpeppar
- nässlor - ev lättstekta
Gör så här
-
Pesto: Mixa alla ingredienser i matberedare. Krydda med salt och peppar. Låt stå i rumstemperatur medan resten tillagas.
-
Sätt ugnen på 225°. Skrubba och halvera potatisen. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olja, salt och peppar. Rosta potatisen mitt i ugnen 20–25 min, tills den är gyllene. Blanda potatisen med lite av peston och lägg upp på ett fat.
-
Servera fisken med potatisen, resten av peston och gärna tunt hyvlade rädisor och lättstekta nässlor.