1. Skrapa eller skala potatisen och koka den i lättsaltat vatten 15–20 min tills den är mjuk.
2. Skölj salladen och skär potatisen i lagom stora bitar.
3. Lägg potatis, rucola, pistaschnötter och parmesan i en skål och blanda runt.
4.Blanda samman ingredienserna till dressingen och häll den över salladen. Strö över flingsalt.
5. Lägg upp makrillfiléer och potatissallad på tallrikar och servera.
Rökt fisk med potatissallad
Pistaschnötter ger potatissalladen extra tuggmotstånd och rucola bidrar med lite pepprighet.
För 2 person(er)
Ingredienser
300 g | potatis |
50 g | rucolasallad |
0,5 dl | pistaschnötter, skalade och hackade |
2 msk | parmesanost, grovriven |
2 | makrillfiléer, rökta (150 g) |
Dressing
2 msk | vatten |
0,5 msk | vitvinsvinäger |
2 tsk | olivolja |
1 tsk | dijonsenap |
1 krm | svartpeppar, nymald |
1 nypa | flingsalt |