00000

En sallad som är god till alla sorters fiskar. Här är det skivad kallrökt
hälleflundra men den är lika god till rökt lax, rökt makrill eller
böckling och även till gravad fisk.

För 4 person(er)

Ingredienser

200 g fisk, rökt, skinn och benfri

äppel- och sellerisallad

150 g rotselleri, en bit
1 stort äpple, stort
1 msk majonnäs
1 vitlök, knivsudd finhackad
1 msk timjanblad, färska
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar

Örtdressing

2 msk olivolja
1 msk basilika, finhackad
1 krm citron, pressad
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar

Tillbehör

4 limeklyftor
timjan, kvistar

1. Äppel- och sellerisallad: Skala rotsellerin och skär den i fina
strimlor. Förväll dem ca 1 min i kokande lättsaltat vatten.
Skölj i kallt vatten och låt dem rinna av. Skala och strimla äpplet.
Blanda alla ingredienser i en bunke. Smaka av med salt och peppar
2. Örtdressing: Mixa alla ingredienser och smaka av med salt och
peppar.
3. Lägg upp fisken på tallriken med äpple- och sellerisallad.
Häll över örtdressingen och garnera med limeklyftor och timjan.