Rökt fisk med äppel- och sellerisallad

En sallad som är god till alla sorters fiskar. Här är det skivad kallrökt hälleflundra men den är lika god till rökt lax, rökt makrill eller böckling och även till gravad fisk.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g fisk - rökt, skinn och benfri

äppel- och sellerisallad

  • 150 g rotselleri - en bit
  • 1 stort äpple - stort
  • 1 msk majonnäs
  • 1 vitlök - knivsudd finhackad
  • 1 msk timjanblad - färska
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Örtdressing

  • 2 msk olivolja
  • 1 msk basilika - finhackad
  • 1 krm citron - pressad
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Tillbehör

  • 4 limeklyftor
  • timjan - kvistar

Gör så här

  1. Äppel- och sellerisallad: Skala rotsellerin och skär den i fina strimlor. Förväll dem ca 1 min i kokande lättsaltat vatten. Skölj i kallt vatten och låt dem rinna av. Skala och strimla äpplet. Blanda alla ingredienser i en bunke. Smaka av med salt och peppar

  2. Örtdressing: Mixa alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

  3. Lägg upp fisken på tallriken med äpple- och sellerisallad. Häll över örtdressingen och garnera med limeklyftor och timjan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!