4.74.74.74.74.7

Rökt fisk med äggröra och picklade betor är en enkel, snabb och väldigt god liten rätt som kan serveras på buffén eller julbrunchen. Prova gärna den odlade och rökta kotlettfisken clarias om du får ta på den, otroligt god.

För 4 personer:

Ingredienser

150 g fisk, rökt , gärna clarias eller lax, röding eller makrill
6 ägg
1 dl vispgrädde
25 g smör
0,5 tsk salt

Picklade betor:

300 g rödbetor
0,5 dl ättiksprit, (12 %)
1 dl strösocker
2 dl vatten
2 stjärnanis
0,5 tsk salt
10 dillstjälkar

Garnering:

dill
ärtskott

20 minuter + tid att kallna

Rökt fisk med äggröra och picklade betor – gör så här:

  1. Betor: Koka upp ättika, socker, vatten, stjärnanis och salt tills sockret lösts upp. Hacka dillstjälkarna och blanda ner dem i lagen.
  2. Skala betorna och skiva dem tunt, gärna på mandolin. Lägg betorna i den heta lagen och låt svalna. Häll upp i en väl rengjord burk.
  3. Blanda ägg, grädde och smör i en kastrull och tillaga under omrörning och på låg värme tills äggröran börjar bli lite krämig men fortfarande är ganska lös. Ta kastrullen från värmen och rör om tills äggröran är helt krämig med hjälp av eftervärmen. Krydda med salt.
  4. Lägg upp äggröran på tallrikar och toppa med fisken, plockad i mindre bitar.  Lägg på inlagda betor, dill och ärtskott. Servera genast.
Fler recept med: Ägg och mejeri, Buffémat, Fisk, Jul