Rökt fisk med äggröra och picklade betor

Rökt fisk med äggröra och picklade betor är en enkel, snabb och väldigt god liten rätt som kan serveras på buffén eller julbrunchen. Prova gärna den odlade och rökta kotlettfisken clarias om du får ta på den, otroligt god.
Lisa Lemke
Foto: Magnus Carlsson

Ingredienser

  • 150 g fisk - rökt , gärna clarias eller lax, röding eller makrill
  • 6 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 25 g smör
  • 0,5 tsk salt

Picklade betor

  • 300 g rödbetor
  • 0,5 dl ättiksprit - (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 2 stjärnanis
  • 0,5 tsk salt
  • 10 dillstjälkar

Garnering

  • dill
  • ärtskott

Gör så här

  1. Betor: Koka upp ättika, socker, vatten, stjärnanis och salt tills sockret lösts upp. Hacka dillstjälkarna och blanda ner dem i lagen.

  2. Skala betorna och skiva dem tunt, gärna på mandolin. Lägg betorna i den heta lagen och låt svalna. Häll upp i en väl rengjord burk.

  3. Blanda ägg, grädde och smör i en kastrull och tillaga under omrörning och på låg värme tills äggröran börjar bli lite krämig men fortfarande är ganska lös. Ta kastrullen från värmen och rör om tills äggröran är helt krämig med hjälp av eftervärmen. Krydda med salt.

  4. Lägg upp äggröran på tallrikar och toppa med fisken, plockad i mindre bitar.  Lägg på inlagda betor, dill och ärtskott. Servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!