Rökt anka med jordgubbskimchi

Kimchi är ursprungligen en ­kryddstark, koreansk smårätt gjord på syrade ­grönsaker, ofta med kinakål som bas.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 100 g kinakål
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vatten
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 msk lime - pressad
  • 0,5 msk strösocker
  • 1 tsk ingefära - finriven
  • 2 pak choi - (à 100 g)
  • 50 g vattenmelon
  • 150 g jordgubbar
  • 2 tsk sesamfrön - svarta
  • 1 ankbröst - (ca 300 g) rökt

Gör så här

  1. Finstrimla kinakålen. Blanda salt och vatten och häll det över kålen. Låt stå 4-5 timmar i kylskåpet. Häll av vattnet.

  2. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda vitlök, chili, limesaft, socker och ingefära. Finstrimla den ena paksoien och vänd ner i blandningen. Blanda ner kinakålen.

  3. Kärna ur och skär vattenmelonen i bitar. Snoppa och skär jordgubbarna i bitar. Vänd ner frukten i kålen.

  4. Rosta sesamfröna i en torr, het stekpanna. Skär ankbröstet i tunna skivor.

  5. Lägg upp blad av paksoi på serveringsskedar eller små fat. Lägg på ankbröst och jordgubbskimchi. Strö över sesamfrön och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!