Rökt anka med jordgubbskimchi
Ingredienser
- 100 g kinakål
- 1 tsk salt
- 1 dl vatten
- 1 vitlöksklyfta
- 0,5 röd chili - t ex spansk peppar
- 1 msk lime - pressad
- 0,5 msk strösocker
- 1 tsk ingefära - finriven
- 2 pak choi - (à 100 g)
- 50 g vattenmelon
- 150 g jordgubbar
- 2 tsk sesamfrön - svarta
- 1 ankbröst - (ca 300 g) rökt
Gör så här
-
Finstrimla kinakålen. Blanda salt och vatten och häll det över kålen. Låt stå 4-5 timmar i kylskåpet. Häll av vattnet.
-
Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda vitlök, chili, limesaft, socker och ingefära. Finstrimla den ena paksoien och vänd ner i blandningen. Blanda ner kinakålen.
-
Kärna ur och skär vattenmelonen i bitar. Snoppa och skär jordgubbarna i bitar. Vänd ner frukten i kålen.
-
Rosta sesamfröna i en torr, het stekpanna. Skär ankbröstet i tunna skivor.
-
Lägg upp blad av paksoi på serveringsskedar eller små fat. Lägg på ankbröst och jordgubbskimchi. Strö över sesamfrön och servera.