1. Finstrimla kinakålen. Blanda salt och vatten och häll det över kålen. Låt stå 4-5 timmar i kylskåpet. Häll av vattnet.
2. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda vitlök, chili, limesaft, socker och ingefära. Finstrimla den ena paksoien och vänd ner i blandningen. Blanda ner kinakålen.
3. Kärna ur och skär vattenmelonen i bitar. Snoppa och skär jordgubbarna i bitar. Vänd ner frukten i kålen.
4. Rosta sesamfröna i en torr, het stekpanna. Skär ankbröstet i tunna skivor.
5. Lägg upp blad av paksoi på serveringsskedar eller små fat. Lägg på ankbröst och jordgubbskimchi. Strö över sesamfrön och servera.
Rökt anka med jordgubbskimchi
Kimchi är ursprungligen en kryddstark, koreansk smårätt gjord på syrade grönsaker, ofta med kinakål som bas.
För 10 person(er)
Ingredienser
100 g | kinakål |
1 tsk | salt |
1 dl | vatten |
1 | vitlöksklyfta |
0,5 | röd chili, t ex spansk peppar |
1 msk | lime, pressad |
0,5 msk | strösocker |
1 tsk | ingefära, finriven |
2 | paksoi, (à 100 g) |
50 g | vattenmelon |
150 g | jordgubbar |
2 tsk | sesamfrön, svarta |
1 | ankbröst, (ca 300 g) rökt |