Rödvinstoddy

Recept på rödvinstoddy. En värmande vinterdryck som blandas av nypressad apelsinsaft, rödvin och socker, ofta smaksatt med kanel och kardemumma.
Allt om Mat
Recept på rödvinstoddy.
Recept på rödvinstoddy. Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 3 dl apelsin - pressad
  • 3 - 4 msk råsocker
  • 2 - 3 kanelstänger
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 75 cl rött vin

Tillbehör

  • apelsinskivor - halverade

Gör så här

  1. Hetta upp apelsinsaften med socker, kanel och kardemumma.

  2. Dra kastrullen från plattan. Låt stå och dra med lock ca 15 min.

  3. Blanda i vinet och värm till 60°. Servera med apelsinskivor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!