I annonssamarbete med BONG TOUCH OF TASTE

00000

En riktigt god rödvinsås förhöjer vilken kötträtt som helst. Med sidfläsk och färsk timjan blir såsen supergod. Prova själv!

För 4 portioner

Ingredienser

2 schalottenlökar, skivade
1 liten rödbeta, skalad och skivad
50 g tärnat varmrökt sidfläsk
2 kvistar timjan
5 dl rött vin
1/2 lagerblad
2 msk Bong Touch of Taste Oxfond med rödvin
5 dl vatten
1 tsk sherryvinäger alt. rödvinsvinäger
25 g smör

Rödvinsås

1. Bryn löken, rödbetan i lite smör på medelstark värme.

2. Tillsätt sidfläsket och färsk timjan. Fortsätt fräsa i ett par minuter.

3. Häll i vinet och koka ner till ca 2 dl återstår.

4. Häll i fond, vatten och vinäger. Låt koka ytterligare till ca 4 dl återstår.

5. Sila av och red till önskad konsistens med lite majsstärkelse utrört i vatten.

6. Vispa ner smöret i såsen innan servering. Smaksätt med salt & nymald svartpeppar.