Rödvinspocherade fikon med apelsin, vanilj och kanel

Recept på rödvinspocherade fikon. Mustig och kryddig dessert som är perfekt att förbereda.
Liselotte Forslin

Rödvinspocherade fikon med apelsin, vanilj och kanel

  • 10 fikon
  • 1 vaniljstång
  • 5 dl rödvin
  • 2,5 rörsocker
  • 1 kanelstång
  • 1 bit apelsinskal - utan det vita (ca 10 cm lång)
  • 1 msk smör

Tillbehör

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Ansa och skär fikonen i halvor eller klyftor. Klyv vaniljstången och skrapa ut fröna.

  2. Häll vin och socker i en vid panna. Lägg i vaniljstång och -frön, kanelstång och apelsinskal.

  3. Låt koka utan lock tills ca 2/3 återstår, ca 10 min. Rör då och då. Vispa i smöret. Lägg i fikonen och låt sjuda ca 5 min. Servera fikonen ljumma med glass och ringla lagen över.

Jul

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!