Rödvinspocherade fikon med apelsin, vanilj och kanel

00000

Recept på rödvinspocherade fikon. Mustig och kryddig dessert som är perfekt att förbereda.

För 6 personer

Ingredienser

Rödvinspocherade fikon med apelsin, vanilj och kanel

10 fikon
1 vaniljstång
5 dl rödvin
2 1/2 rörsocker
1 kanelstång
1 bit apelsinskal utan det vita (ca 10 cm lång)
1 msk smör

Tillbehör

vaniljglass

25 min

Gör så här:

  1. Ansa och skär fikonen i halvor eller klyftor. Klyv vaniljstången och skrapa ut fröna.
  2. Häll vin och socker i en vid panna. Lägg i vaniljstång och -frön, kanelstång och apelsinskal.
  3. Låt koka utan lock tills ca 2/3 återstår, ca 10 min. Rör då och då. Vispa i smöret. Lägg i fikonen och låt sjuda ca 5 min. Servera fikonen ljumma med glass och ringla lagen över.
Fler recept med: Efterrätt och dessert, Fest, Jul, Övrigt