Rödvinsmarinerade vildsvinsspett med kantarellpasta

Gillspett – med vildsvin. En klassisk, enkel marinad ger fin mustighet åt spetten.

45 min

Rödvinsmarinerade vildsvinsspett med kantarellpasta

1. Skär köttet i bitar, ca 3 x 3   cm. Tärna fläsket. Ansa och skär purjolöken i bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Varva kött, fläsk, purjolök och paprika på grillspett. Lägg spetten i en form. Häll över vinet. Låt stå i kylen ca 12 timmar. Vänd dem efter halva tiden.
2. Krydda spetten med salt och peppar. Grilla dem runt om ca 7 min. Strö över persilja, salvia och gräslök.
3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Ansa och halvera löken. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Stek lök och svamp i smör. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Blanda olja, vinäger, 2 krm salt och 1 krm peppar. Låt pastan rinna av. Vänd ner den i stekpannan. Häll vinägretten över pasta och svamp. Servera till spetten.

Recept från