Rödvinsmarinerade jordgubbar med färskostglass

Rödvinsmarinerade jordgubbar med färskostglass är en festlig dessert. Syran i vinet framhäver jordgubbarnas arom och sötma.
Emmy Lundström
Emmy Lundström
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 500 g jordgubbar
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 dl rött vin - mjukt och bärigt

Färskostglass

  • 250 g vaniljglass
  • 0,5 vaniljstång
  • 50 färskost - naturell

Gör så här

  1. Snoppa jordgubbarna. Blanda dem med sockret och häll på vinet. Låt blandningen stå och dra 1–2 timmar i kylen.

  2. Skåra vaniljstången och skrapa ut fröna. Låt glassen tina något. Vispa den mjuk tillsammans med vaniljfrön och färskost.

  3. Servera glassen genast tillsammans med de marinerade jordgubbarna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!