4.24.24.24.24.2

Rödvinsdrink med jordgubbar och citronverbena är frisk och god. Rödvin och jordgubbar passar ypperligt ihop. Citronverbenan ger en frisk grön citrussmak. Det går även bra att använda citronmeliss.  

För 6 personer:

Ingredienser

500 g jordgubbar
1 dl strösocker
10 blad citronverbena, stora, eller 1/2 kruka citronmeliss
0,5 dl citron, pressad
1 flaska rött vin
, oekat, lätt t ex beaujolais (75 cl)
3-4 dl mineralvatten

Garnering:

jordgubbar, skivade

10 minuter

Rödvinsdrink med jordgubbar och citronverbena – gör så här:

  1. Rensa jordgubbarna och mixa dem med socker, citronverbena och citronsaft till en puré.
  2. Vispa ihop puré och vin. Fyll en stor eller två mindre tillbringare till hälften med is och fyll på med vinblandningen. Tillsätt mineralvattnet och lägg i jordgubbsskivor som garnering.
Fler recept med: Dryck, Kalla drycker