Rödvinsdrink med jordgubbar och citronverbena

Rödvinsdrink med jordgubbar och citronverbena är frisk och god. Rödvin och jordgubbar passar ypperligt ihop. Citronverbenan ger en frisk grön citrussmak. Det går även bra att använda citronmeliss.  
Ylva Porsklev
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 500 g jordgubbar
  • 1 dl strösocker
  • 10 blad citronverbena - stora, eller 1/2 kruka citronmeliss
  • 0,5 dl citron - pressad
  • 1 flaska rött vin - oekat, lätt t ex beaujolais (75 cl)
  • 3 - 4 dl mineralvatten

Garnering

  • jordgubbar - skivade

Gör så här

  1. Rensa jordgubbarna och mixa dem med socker, citronverbena och citronsaft till en puré.

  2. Vispa ihop puré och vin. Fyll en stor eller två mindre tillbringare till hälften med is och fyll på med vinblandningen. Tillsätt mineralvattnet och lägg i jordgubbsskivor som garnering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!