Rödtunga med räkor, ingefära och chili

Klassisk stil, med smakinspiration från Asien. Var noga med att välja MSC-märkt rödtunga.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 stora rödtungor - hela (á 600 g MSC-märkta)
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Räkor

  • 1 burk räkor i lake - (ca 350 g)
  • 1 knippe salladslök
  • 1 bit ingefära - (ca 25 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 röd chili - t ex spansk peppar
  • g smör - + 50 g
  • 2 krm salt

Tillbehör

  • potatis - ugnsstekt
  • sockerärter

Garnering

  • dill

Gör så här

  1. Skär bort huvud och fenor från fisken. Skär varje fisk i två  bitar på längden utmed ryggbenet.

  2. Räkor: Låt räkorna rinna av. Ansa och strimla salladslöken. Skala och finhacka ingefära och vitlök. Kärna ur och finstrimla chilin. Fräs lök, ingefära, vitlök och chili i 2 msk smör i en stekpanna ca 2 min. Blanda i räkorna och krydda med salt.

  3. Smält 50 g smör i en kastrull.

  4. Stek fisken i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Krydda med salt och peppar.

  5. Lägg upp fisken på tallrikar. Fördela räkfräset ovanpå. Häll smöret runt om och garnera med dill. Servera genast med småpotatisar och sockerärter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!