Rödtunga med räkor, ingefära och chili
Ingredienser
- 2 stora rödtungor - hela (á 600 g MSC-märkta)
- 1 msk smör
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar - nymald
Räkor
- 1 burk räkor i lake - (ca 350 g)
- 1 knippe salladslök
- 1 bit ingefära - (ca 25 g)
- 2 vitlöksklyftor
- 0,5 röd chili - t ex spansk peppar
- g smör - + 50 g
- 2 krm salt
Tillbehör
- potatis - ugnsstekt
- sockerärter
Garnering
- dill
Gör så här
-
Skär bort huvud och fenor från fisken. Skär varje fisk i två bitar på längden utmed ryggbenet.
-
Räkor: Låt räkorna rinna av. Ansa och strimla salladslöken. Skala och finhacka ingefära och vitlök. Kärna ur och finstrimla chilin. Fräs lök, ingefära, vitlök och chili i 2 msk smör i en stekpanna ca 2 min. Blanda i räkorna och krydda med salt.
-
Smält 50 g smör i en kastrull.
-
Stek fisken i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Krydda med salt och peppar.
-
Lägg upp fisken på tallrikar. Fördela räkfräset ovanpå. Häll smöret runt om och garnera med dill. Servera genast med småpotatisar och sockerärter.