Rödspätta med pepparrot och ägg

Middagen tillagas i en och samma gryta och rätten läggs upp direkt i generösa tallrikar. Snabbdiskat med andra ord.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 8 potatisar - små
  • 6 salladslökar - eller 2 dl strimlad purjolök
  • 0,5 l vatten
  • 1 fiskbuljong - tärning
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl crème fraiche - lätt, (kokbar)
  • 600 g rödspättafilé - skinn och benfri
  • 2 msk pepparrot - riven färsk

Gör så här

  1. Lägg äggen i kokande vatten, låt sjuda 8 min. Spola med kallt vatten och låt svalna. Skala och dela i klyftor.

  2. Skölj och borsta potatisarna, skiva dem i 1 cm tjocka skivor. Dela salladslöken i små stavar.

  3. Koka upp vatten tillsammans med fiskbuljong och salt. Sjud potatisen på låg värme i buljongen ca 10 min.

  4. Lyft ur potatisen med en hålslev och lägg den direkt i djupa tallrikar.

  5. Vispa i crème fraiche i buljongen, lägg i rödspättan och löken och sjud ca 3-4 min.

  6. Lägg fisk och lök ovanpå potatisen och slå över buljongen. Lägg på äggklyftor och strö över pepparrot.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!