Rödspätta med currystekta räkor och pumparemoulad

En överraskande rätt med många goda smaker och konsistenser.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g rödspättafiléer
  • 0,5 dl ströbröd
  • 0,5 dl grahamsmjöl
  • 3 krm salt
  • 1,5 krm svartpeppar - nymald
  • 100 g savojkål
  • 100 g svamp - blandad, t ex skogschampinjoner och shiitake
  • 3 msk smör
  • 0,5 tsk curry - gul
  • 200 g räkor - skalade

Pumparemoulad

  • 200 g pumpapickels - , utan lag
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl matyoghurt - eller gräddfil
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald

Rostade grönsaker

  • 200 g muskatpumpa
  • 4 jordärtskockor
  • 1 blå morot
  • 1 morot - gul
  • 4 potatisar
  • 2 msk rapsolja - eller olivolja
  • 1 tsk salt

garnering

  • 1 msk pumpakärnor
  • citrontimjan
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Remoulad: Låt pickelsen rinna av på ett hushållspapper. Mixa den slät med mixerstav och blanda med majonnäs, matyoghurt, salt och peppar. Ställ såsen kallt.

  2. Grönsaker: Sätt ugnen på 225°. Skala, kärna ur och skär pumpan i bitar. Skala jordärtskockor, morötter och potatis och skär dem i bitar. Lägg bitarna på en plåt och ringla över oljan. Strö över salt. Rosta grönsakerna mitt i ugnen ca 35 min.

  3. Blanda ströbröd, grahamsmjöl, 1 tsk salt och 1 krm peppar på en tallrik. Vänd spättan i blandningen.

  4. Ansa och strimla kålen. Ansa och skär svampen i bitar. Stek kål och svamp i 1 msk smör ca 5 min. Blanda i curry och räkor och krydda med 2 krm salt och 1/2 krm peppar.

  5. Stek fisken i 2 msk smör 2-3 min på varje sida.

  6. Garnera fisken med pumpakärnor, plockad citrontimjan och citronklyftor. Servera med remouladsås och rostade grönsaker.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!