Rödspätta med currystekta räkor och pumparemoulad

En överraskande rätt med många goda smaker och konsistenser.

Rödspätta med currystekta räkor och pumparemoulad

1. Remoulad: Låt pickelsen rinna av på ett hushållspapper. Mixa den slät med mixerstav och blanda med majonnäs, matyoghurt, salt och peppar. Ställ såsen kallt.
2. Grönsaker: Sätt ugnen på 225°. Skala, kärna ur och skär pumpan i bitar. Skala jordärtskockor, morötter och potatis och skär dem i bitar. Lägg bitarna på en plåt och ringla över oljan. Strö över salt. Rosta grönsakerna mitt i ugnen ca 35 min.
3. Blanda ströbröd, grahamsmjöl, 1 tsk salt och 1 krm peppar på en tallrik. Vänd spättan i blandningen.
4. Ansa och strimla kålen. Ansa och skär svampen i bitar. Stek kål och svamp i 1 msk smör ca 5 min. Blanda i curry och räkor och krydda med 2 krm salt och 1/2 krm peppar.
5. Stek fisken i 2 msk smör 2-3 min på varje sida.
6. Garnera fisken med pumpakärnor, plockad citrontimjan och citronklyftor. Servera med remouladsås och rostade grönsaker.

Recept från