00000

Massor av rödlök i hönsbuljong blir en god soppa. Bitar av tunnbröd med riven ost och skinka ligger ovanpå och bildar den knapriga skorpan.

För 2 person(er)

Ingredienser

4 rödlökar, stora
1 vitlök, klyfta
2 tsk smör
1 tsk farinsocker
2 tsk vitvinsvinäger
1 hönsbuljong, tärning
4 dl vatten
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar

Tunnbrödsgratinering

1 hårt tunnbröd, (15x15 cm)
2 rökt skinka, skivor, strimlade
0,75 dl ost, riven
2 msk persilja, hackad

1. Skala och skiva rödlök och vitlök. Låt allt fräsa i smöret
ca 10 minuter på svag värme. Strö över farinsocker.
Tillsätt smulad buljongtärning och vatten och låt allt koka på svag
värme 5-10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
Sätt ugnen på 250°.
2. Häll upp soppan i 2 varma portionsskålar. Bryt tunnbrödet i mindre
bitar och blanda med skinkstrimlor, riven ost och hackad persilja.
Strö blandningen över soppan och gratinera högt upp i ugnen
ca 5 minuter.