Tunnbrödsgratinerad rödlökssoppa

Massor av rödlök i hönsbuljong blir en god soppa. Bitar av tunnbröd med riven ost och skinka ligger ovanpå och bildar den knapriga skorpan.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 rödlökar - stora
  • 1 vitlök - klyfta
  • 2 tsk smör
  • 1 tsk farinsocker
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 hönsbuljong - tärning
  • 4 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Tunnbrödsgratinering

  • 1 hårt tunnbröd - (15x15 cm)
  • 2 rökt skinka - skivor, strimlade
  • 0,75 dl ost - riven
  • 2 msk persilja - hackad

Gör så här

  1. Skala och skiva rödlök och vitlök. Låt allt fräsa i smöret ca 10 minuter på svag värme. Strö över farinsocker. Tillsätt smulad buljongtärning och vatten och låt allt koka på svag värme 5-10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar. Sätt ugnen på 250°.

  2. Häll upp soppan i 2 varma portionsskålar. Bryt tunnbrödet i mindre bitar och blanda med skinkstrimlor, riven ost och hackad persilja. Strö blandningen över soppan och gratinera högt upp i ugnen ca 5 minuter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!