Rödlökssoppa med curryfrikadeller

I stället för buljong i löksoppan kan man använda miso, en mjölksyrejäst bönpasta som säljs i asiatiska butiker eller hälsokostaffärer. Koka frikadellerna i buljongen som sedan silas, sparas och används i rödlökssoppan.
Allt om Mat

Frikadeller

  • 0,5 äpple - grovrivet med skal
  • 0,5 msk curry - stark
  • 2 msk lök - hackad gul
  • 1 msk olja
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm peppar - nymald
  • 150 g kalvfärs - eller mager fläskfärs
  • 5 dl vatten - + 1,5 msk konc kyckling el kalvbuljong

Rödlökssoppa

  • 2 rödlökar
  • 1 vitlök - klyfta, hackad
  • 1 msk olja
  • buljong - från frikadellkoket

Tillbehör

  • bröd

Gör så här

  1. Stek äpple, curry och lök mjuka i olja. Låt svalna. Blanda med färsen. Smaka av med salt och peppar. Hetta upp vatten och kycklingfond. Forma ca 10 små bullar av färsen och sjud dem i buljongen ca 8 min. Ta upp frikadellerna. Ställ åt sidan. Sila eventuellt buljongen.

  2. Skala, skiva och fräs lök i olja, häll på buljongen och låt koka under lock i 15 min. Lägg i frikadellerna och hetta upp. Servera med ett gott bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!