Rödlöksplättar med chorizo

Den här rätten är en favorit hemma hos mig, vi äter den ofta. Hettan i chorizon passar utmärkt med de fluffiga rödlöksplättarna.
Allt om Mat

Chorizofräs

  • 4 chorizo - (ca 400 g)
  • 2 lökar - gula
  • 2 paprikor - röda
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Plättar

  • 1,5 dl mjölk
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 rödlök - hackad
  • 2 msk rapsolja - till stekning

Tillbehör

  • gräddfil

Gör så här

  1. Chorizofräs: Skala löken och kärna ur paprikan. Skär lök, paprika och chorizo i jämnstora bitar. Fräs korven med grönsakerna på svag värme ca 5 minuter, extra fett behövs inte. Smaksätt med salt och peppar. Håll varmt till servering.

  2. Plättar: Blanda alla ingredienser utom oljan till en jämn smet. Stek 8 plättar i olja ca 10 cm i diameter på medelstark värme . Hetta upp chorizofräset och servera enligt bilden, gärna med en klick gräddfil.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!