00000

Den här rätten är en favorit hemma hos mig, vi äter den ofta. Hettan i chorizon passar utmärkt med de fluffiga rödlöksplättarna.

För 4 person(er)

Ingredienser

Chorizofräs

4 chorizo, (ca 400 g)
2 lökar, gula
2 paprikor, röda
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar

Plättar

1,5 dl mjölk
2,5 dl vetemjöl
2 ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 rödlök, hackad
2 msk rapsolja, till stekning

Tillbehör

gräddfil

Rödlöksplättar med chorizo

1. Chorizofräs: Skala löken och kärna ur paprikan. Skär
lök, paprika och chorizo i jämnstora bitar. Fräs korven med grönsakerna på svag värme ca 5 minuter, extra fett behövs inte. Smaksätt med salt och peppar. Håll varmt till servering.
2. Plättar: Blanda alla ingredienser utom oljan till en jämn
smet. Stek 8 plättar i olja ca 10 cm i diameter på medelstark värme . Hetta upp chorizofräset och servera enligt bilden, gärna med en klick gräddfil.