Rödlöksmarinerad böckling

Böcklingen ska dra 2–3 timmar i kylskåp så smaken kommer fram.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 8 böcklingar
  • 1 knipplök med blast - röd skivad
  • 4 msk kapris
  • 0,5 dl gräslök - finskuren

Vinägersås

  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 dl rapsolja
  • 2 msk vatten

Garnering

  • 5 dillkvistar

Gör så här

  1. Rensa och filea böcklingen. Lägg upp filéerna på ett fat. Strö över rödlök, kapris och gräslök.

  2. Blanda ihop vinägersåsen och häll den över böcklingen, låt gärna böcklingen stå och dra i kylskåp några timmar före servering. Garnera med dillkvistar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!