Rödlöksbröd

Ett lättbakat bröd med mycket smak. Äggen gör att brödet blir mycket luftigt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten - ljummet
  • 2 ägg
  • 1,5 tsk salt
  • 1 dl solrosfrön
  • 60 g rödlök - liten, hackad
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 msk honung
  • 16 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör ut jästen. Blanda ner ägg, salt, solrosfrön, rödlök, rapsolja och honung och det mesta av mjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg.

  2. Låt jäsa i bunken med en handduk över ca 30 min. Dela degen i 4 delar, rulla ut varje del och ta ut 8 bitar. Bitarna rullas avlånga och lite vridna.

  3. Låt bröden jäsa utan bakduk ca 30 min. Sätt under tiden ugnen på 225°.

  4. Grädda ca 10 min mitt i ugnen. Bröden går bra att frysa.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!