Rödkålstoast

Rödkålssallad med fikon på rostad kavring. Den hyvlade rödkålen blir saftigt mjuk när den får dra i en god dressing.
Malin Landquist

Ingredienser

  • 500 g rödkål
  • 8 fikon - torkade
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk råsocker
  • 1 tsk salt
  • 4 fikon - färska
  • 10 skivor grovt bröd
  • 3 msk smör

Garnering

  • rucola

Gör så här

  1. Hyvla rödkålen med osthyvel eller på mandolin. Strimla de torkade fikonen.

  2. Blanda kål och fikon. Tillsätt vinäger, olja, socker och salt. Marinera salladen ca 2 timmar i kylen.

  3. Skär de färska fikonen i halvor.

  4. Halvera brödskivorna. Stek dem i smör i en stekpanna ca 1 minut på varje sida. Fördela salladen på brödet och garnera med rucola. Servera med fikonhalvorna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!