Rödkålssallad med tranbärsdressing

00000

Recept på rödkålssallad med tranbärsdressing. Krispig sallad med  sötsyrlig dressing.

För 6 personer på buffé:

Ingredienser

400 g rödkål
70 g mangoldskott
70 g babyspenat

Tranbärsdressing:

1,5 dl tranbär frysta
2 msk lönnsirap
2 msk balsamvinäger vit
2 msk olivolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar nymald

15 minuter

Rödkålssallad med tranbärsdressing – gör så här:

  1. Dressing: Fräs tranbären i lönnsirap och vinäger på medelvärme i en stekpanna ca 2 min. Låt svalna. Blanda med olja, salt och peppar.
  2. Finstrimla kålen, gärna på mandolin. Vänd ihop med dressingen.
  3. Lägg en bädd av gröna blad i botten på ett fat och toppa med kålen.
Fler recept med: Buffémat, Grönsaker, Jul, Sallader