Rödkålssallad med rostade valnötter och aprikoser

Recept på rödkålssallad med rostade valnötter och aprikoser. Salladen behöver blandas ordentligt för att smakerna ska komma fram.
Anna Wendt

Ingredienser

  • 1 granatäpple
  • 1 morot
  • 1 apelsin - stor
  • 200 g grönkål
  • 300 g rödkål
  • 0,5 rödlök
  • 75 g valnötter
  • 10 aprikoser - torkade, gärna osvavlade
  • 2 msk olivolja - –3
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Halvera granatäpplet och ta loss kärnorna under kallt vatten i en skål, så slipper du riskera att bli nedstänkt.

  2. Skala och grovriv moroten. Skär bort skalet från apelsinen och skär ut hinnfria klyftor. Skär klyftorna i mindre bitar. Repa bladen från grönkålen och finstrimla dem. Finstrimla rödkålen, gärna på mandolin. Skär strimlorna i mindre bitar. Skala och finstrimla löken.

  3. Rosta valnötterna i en torr panna och finhacka dem. Strimla aprikoserna.

  4. Blanda alltsammans i en bunke. Häll på olja. Krydda med salt och peppar och krama runt salladen så att allt blandas ordentligt. Lägg upp på serveringsfat och låt stå i kylen ca 2 timmar före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!