Rödkålssallad med rostade valnötter och aprikoser

Recept på rödkålssallad med rostade valnötter och aprikoser. Salladen behöver blandas ordentligt för att smakerna ska komma fram.

För 4-6 personer på buffé:

Ingredienser

1 granatäpple
1 morot
1 apelsin stor
200 g grönkål
300 g rödkål
0,5 rödlök
75 g valnötter
10 aprikoser torkade, gärna osvavlade
2 msk olivolja –3
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

30 minuter + 2 timmar i kyl

Rödkålssallad med rostade valnötter och aprikoser — gör så här:

  1. Halvera granatäpplet och ta loss kärnorna under kallt vatten i en skål, så slipper du riskera att bli nedstänkt.
  2. Skala och grovriv moroten. Skär bort skalet från apelsinen och skär ut hinnfria klyftor. Skär klyftorna i mindre bitar. Repa bladen från grönkålen och finstrimla dem. Finstrimla rödkålen, gärna på mandolin. Skär strimlorna i mindre bitar. Skala och finstrimla löken.
  3. Rosta valnötterna i en torr panna och finhacka dem. Strimla aprikoserna.
  4. Blanda alltsammans i en bunke. Häll på olja. Krydda med salt och peppar och krama runt salladen så att allt blandas ordentligt. Lägg upp på serveringsfat och låt stå i kylen ca 2 timmar före servering.
Fler recept med: Buffémat, Grönsaker, Jul, Övrigt, Sallader