Rödkålssallad med plommon, gorgonzola och granatäppel-vinägrett

Rödkålssallad med plommon, gorgonzola och granatäppel-vinägrett serveras som en enkel lunchrätt eller på buffé.
Alexandra Vikström
Emmy Lundström
Foto: Pernilla Ahlsén

Ingredienser

  • 250 g rödkål
  • 2 msk pumpakärnor
  • 1 tsk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 4 plommon - –6
  • 4 fikon - färska
  • 125 g gorgonzolaost

Granatäppelvinägrett

  • 1 granatäpple
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Vinägrett: Kärna ur granatäpplet och pressa ut 4 msk saft. Blanda ingredienserna till vinägretten.

  2. Rosta pumpakärnorna i olja tills de är gyllene. Salta och låt svalna.

  3. Strimla rödkålen tunt, gärna på mandolin. Kärna ur plommonen och skär dem i klyftor. Skär fikonen i klyftor. Blanda kål, plommon, fikon och vinägrett. Smula över gorgonzola och toppa med pumpakärnor. Servera direkt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!