55555

Rödkålssallad med plommon, gorgonzola och granatäppel-vinägrett serveras som en enkel lunchrätt eller på buffé.

För 4 personer:

Ingredienser

250 g rödkål
2 msk pumpakärnor
1 tsk olivolja
0,5 tsk salt
4 plommon, –6
4 fikon, färska
125 g gorgonzolaost

Granatäppelvinägrett:

1 granatäpple
4 msk olivolja
2 msk vitvinsvinäger
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald

25 minuter

Rödkålssallad med granatäppel-vinägrett – gör så här:

  1. Vinägrett: Kärna ur granatäpplet och pressa ut 4 msk saft. Blanda ingredienserna till vinägretten.
  2. Rosta pumpakärnorna i olja tills de är gyllene. Salta och låt svalna.
  3. Strimla rödkålen tunt, gärna på mandolin. Kärna ur plommonen och skär dem i klyftor. Skär fikonen i klyftor. Blanda kål, plommon, fikon och vinägrett. Smula över gorgonzola och toppa med pumpakärnor. Servera direkt.