Rödkålssallad med julsmak

Rödkål får härlig julsmak av kanel och kryddpeppar.
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 1 kg rödkål
  • 2 rödlökar
  • 3 äpplen - fasta
  • 3 msk rapsolja
  • 2 dl rött vin
  • 3 msk strösocker
  • 3 msk sirap - mörk
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk svartvinbärsgelé
  • 4 kryddnejlikor
  • 4 kryddpepparkorn
  • 4 lagerblad
  • 2 kanelstänger
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Strimla rödkålen. Skala och strimla lök och äpple.

  2. Fräs kål, lök och äpple i olja 2–3 min. Tillsätt vin, socker, sirap, vinäger, gelé och kryddor. Sjud på svag värme under lock ca 1 timme. Krydda kålen med salt.

Recept av Christian Hellberg

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!