00000

Rödkål får härlig julsmak av kanel och kryddpeppar.

För 12 personer på julbord:

Ingredienser

1 kilo rödkål
2 rödlökar
3 äpplen, fasta 
3 msk rapsolja
2 dl rött vin
3 msk strösocker
3 msk sirap, mörk
3 msk rödvinsvinäger
3 msk svartvinbärsgelé
4 kryddnejlikor
4 kryddpepparkorn
4 lagerblad
2 kanelstänger
2 tsk salt

30 minuter + 1 timmes koktid

Rödkål – gör så här:

  1. Strimla rödkålen. Skala och strimla lök och äpple.
  2. Fräs kål, lök och äpple i olja 2–3 min. Tillsätt vin, socker, sirap, vinäger, gelé och kryddor. Sjud på svag värme under lock ca 1 timme. Krydda kålen med salt.

Recept av Christian Hellberg

Fler recept med: Buffémat, Jul