Rödkålssallad med apelsin och russin

Rödkålssallad med apelsin och russin är en klassisk rödkålssallad, men med en frisk och fräsch sötsyrlig smak.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 rödkålshuvud - litet
  • 3 apelsiner
  • 2 dl russin
  • 1 dl rapsolja
  • 1,5 msk ättiksprit - (12 %)
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar - nymald

Gör så här

  1. Ansa och finstrimla kålen. Skala apelsinerna med en vass kniv och skär ut hinnfria klyftor. Blanda kålen med apelsin och russin.

  2. Blanda olja, ättika, salt och peppar. Häll dressingen över salladen.

Recept av Fredrik Björlin

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!