Rödkålssallad i apelsin­vinägrett med ­kara­melli­serade valnötter

Rödkålssallad i apelsin­vinägrett med ­kara­melli­serade valnötter är fräscht och gott. Rödkål är ett måste på julbordet, här som spänstig sallad med frisk apelsin.
Mattias Larsson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 600 g rödkål - gärna späd
  • 1 tsk salt
  • 1 apelsin
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl olivolja

Nötter

  • 200 g valnötter
  • 2,5 msk honung - flytande
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Skär rödkålen i bitar, ca 2 x 2 cm. Gnid in dem med salt.

  2. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda apelsinskal och saft med vinäger och olja. Blanda rödkålen med vinägretten ca 30 min före servering.

  3. Rosta valnötterna i en stekpanna på medelvärme 2–3 min, tills de fått fin färg. Häll på honungen och låt den karamelliseras. Strö över flingsaltet, blanda och häll upp nötterna på en tallrik.

  4. Lägg rödkålssalladen i en skål eller på ett fat och toppa med ­nötterna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!