00000

Rödkål, fläsk och senap smakar jul. Här fräser vi färsk rödkål och rundar av med lite grädde och senap.

För 4 personer

Ingredienser

500 g rödkål färsk
1 lök stor gul
2 vitlök klyftor
2 msk smör till stekning
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl hönsbuljong
1 dl crème fraiche
1 tsk senap grovkornig, skånsk

Servera till

400 g fläsk eller kassler rökt
0,5 msk smör till stekning

Rödkålsfläsk – gör så här:

  1. Ansa och skär kålen i strimlor eller hacka den grovt. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Fräs kål och lök i smör i en tjockbottnad gryta, ca 5 minuter. Rör ner övriga ingredienser och låt koka på svag värme under lock ca 15 minuter.
  3. Skär bort en del av fettet och eventuellt svål från fläsket och skär köttet (eller kasslern) i tunna skivor. Fräs fläsket på relativt hög värme i smör – ca 1 minut per sida. Lägg fläskskivorna på rödkålen i grytan. Ställ fram grytan på bordet och servera med kokt potatis och sallad.