1 timme
Rödkålsdolmar – gör så här:
- Skär runt kålstocken så att bladen kan lossas när de kokats.
- Koka upp en stor kastrull med lättsaltat vatten. Sänk ner kålhuvudet i det kokande vattnet och låt sjuda tills bladen kan lossas. Låt kålhuvudet rinna av på en kökshandduk. Lossa bladen.
- Smula sönder brödet i en bunke och blanda med mjölken. Låt stå ca 5 min. Hacka myntan.
- Blanda färsen med brödblandningen, mynta, riven vitlök, kryddor och ägg till en slät färs. Krydda med salt och peppar.
- Skär bort den nedersta grova nerven på kålbladen. Fyll kål- bladen med färs och rulla ihop till kåldolmar. Lägg dolmarna i en traktörpanna med skarven nedåt. Häll vatten över dolmarna och låt sjuda under lock ca 30 min, tills kålen är mjuk. Vänd dolmarna några gånger under tiden.
- Bulgursallad: Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.Skala och skär gurkan i mindre bitar. Halvera tomaterna. Skala och finhacka löken. Hacka myntan.
- Blanda bulgur, gurka, tomat, lök, mynta och persilja. Krydda salladen med pressad citron, olja, salt och peppar.
- Fetaost: Grovhacka myntan och blanda med persilja, sambal oelek och olja. Fördela blandningen över fetaosten.
- Servera dolmarna tillsammans med bulgursallad, fetaost och yoghurt med honung.