00000

Ulrika Norström från Värmdö tipsar om sitt recept på en sötsyrlig rödkålssallad som passar perfekt till jul: "Tyskland har inspirerat till denna fräscha rödkålssallad med valnötter. Tranbär ger salladen ett extra lyft. Salladen kan varieras med hasselnötter och gula russin".

För 4 -6 pers

Ingredienser

750 g rödkål
1 msk smör
2 dl lingondricka koncentrerad
2 msk rödvinsvinäger
1 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
50 g tranbär soltorkade
50 g valnötter grovhackade

Rödkålssallad med tranbär och valnötter – gör så här:

  1. Strimla rödkålen. Stek den i smör i en stekpanna 2-3 min under omrörning. Tillsätt lingondricka och låt koka ca 5 min utan lock tills saften kokat in.
  2. Smaka av med rödvinsvinäger, salt och peppar. Strö på tranbär och valnötter.

Tack för receptet Ulrika Norström från Värmdö! Varifrån fick du inspiration till ditt recept? 

– Jag har pluggat i Tyskland och fick smak för kålrätter där. Den här rätten experimenterade jag fram efter vad jag hade hemma förra julen.

Fler recept med: Grönsaker, Jul, Vegetariskt