Rödkål med kanel och stjärnanis

Använd gärna skinkspad i stället för vatten och buljongtärning.
Allt om Mat
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 1 kg rödkål
  • 1 gul lök
  • 1 äpple
  • 7,5 dl vatten
  • 1,5 tärning hönsbuljong
  • 0,5 dl svartvinbärsmarmelad - eller svartvinbärsgelé
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 kanelstång
  • 2 lagerblad
  • 2 stjärnanis
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Ansa och finstrimla kålen. Skala och finhacka löken. Kärna ur och tärna äpplet. Lägg kål, lök och äpple i en kastrull.

  2. Häll över vatten och tillsätt buljongtärningar, marmelad, vinäger och kryddor.

  3. Koka ihop utan lock ca 1 1/2 timme. Krydda med salt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!