44444

Använd gärna skinkspad i stället för vatten och buljongtärning.

För 8 pers på buffé

Ingredienser

1 kilo rödkål
1 gul lök
1 äpple
7,5 dl vatten
1,5 hönsbuljongtärning
0,5 dl svartvinbärsmarmelad, eller svartvinbärsgelé
2 msk rödvinsvinäger
1 kanelstång
2 lagerblad
2 stjärnanis
0,5 tsk salt

Rödkål med kanel och stjärnanis – gör så här:

  1. Ansa och finstrimla kålen. Skala och finhacka löken. Kärna ur och tärna äpplet. Lägg kål, lök och äpple i en kastrull.
  2. Häll över vatten och tillsätt buljongtärningar, marmelad, vinäger och kryddor.
  3. Koka ihop utan lock ca 1 1/2 timme. Krydda med salt.
Fler recept med: Buffémat, Grönsaker, Jul