Rödkål med björnbär

Rödkål med björnbär är perfekt till vilt och mustiga grytor. Vänd runt rödkålen med lite honung eller rårörsocker före servering för att locka fram bärsmaken.
Lisa Förare Winbladh
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 600 g rödkål
  • 1 msk salt - fint, jodfritt
  • 100 g björnbär - eller blåbär, osockrade, halvtinade
  • 2 enbär - lätt krossade
  • 2 svartpepparkorn - lätt krossade
  • 2 - 3 dl vatten - kokt, avsvalnat

Gör så här

  1. Finstrimla rödkålen, gärna i matberedare. Knåda lätt med saltet i en bunke och låt stå ca 30 min. Blanda ner björnbär, kryddor och kokt avsvalnat vatten.

  2. Ös över i en ren glasburk, ca 1 1/2 liter. Lägg en tyngd ovanpå och lägg på locket löst.

  3. Låt stå 3–5 dagar i rumstemperatur, max 22°. Sätt på locket ordentligt. Låt mogna ca 3 veckor i kyl.

Foto: Lina Eriksson

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!