Rödkål med äpple och brysselkål

00000

Två gånger kål och äpple i en varm kålsallad.

För 4 - 6 personer

Ingredienser

800 g rödkål
1 rödlök
2 msk smör
2 msk ljus sirap
1 dl cider
1 dl rött vin
2 msk rödvinsvinäger
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
2 lagerblad
2 äpplen
500 g brysselkål
1 tsk flingsalt

Rödkål med äpple och brysselkål

30 min

  1. Finstrimla rödkålen med ­mandolin eller osthyvel. Skala och strimla rödlöken.
  2. Fräs kål i smör ca 3 min.
  3. Ringla över sirapen och tillsätt cider, vin, vinäger, salt, peppar och lagerblad.
  4. Låt puttra under lock ca 20 min. Rör om då och då.
  5. Kärna ur och skär äpplena i små bitar.
  6. Ansa och koka brysselkålen i lättsaltat vatten ca 5 min.
  7. Blanda ner avrunnen brysselkål och ­äppelbitar i kålen och låt koka upp.
  8. Strö över flingsaltet och servera kålen varm.

Recept av Elisabeth Johansson.

Fler recept med: Jul, Vegetariskt